Vardagen är fylld av superhjältar

Tips | söndag mars 25 2018 | Comments Off on Vardagen är fylld av superhjältar

Den här gången pratar vi inte om vardagshjältar som hjälper sina medmänniskor. Det här handlar helt och hållet om riktiga superhjältar, fiktiva såna.

Under 2000-talet hade tekniken kommit så långt att filmer om superhjältar kunde göra hjältarna rättvisa. Det hela började med X-Men-trilogin som nu har växt till ännu fler filmer tack vare nylanseringen. I filmen såg vi inte de största namnen, förutom Patrick Stewart, men de växte till supernamn i Hollywood tack vare dessa filmer. Och sedan kom Spindelmannen som hitintills fått tre nylanseringar och Hulken som har fått två. I början av 2000-talet kom det ut en storfilm varje år men inom en ganska snäv ram, Idag är det Marvel och DC som drar folk till biosalongerna, inte skådespelarna eller regissören.

Och det har kommit in några stora titlar. Vi som inte har läst serietidningar eller valt att se de tecknade serierna, fick snabbt lära känna superhjältarna i Avengers-gänget, Iron Man, Green Lantern, Wonder Woman, Thor och flera andra. Filmerna börjar också vävas samman på ett nytt sätt. De har blivit sitt eget fenomen där de korsar varandra och agerar i samma värld. Den senaste hjältefilmen är exempelvis Black Panther och rekommendationer är att se den innan man ser nästa Avengers-film: Infinity War som har premiär nästa månad. Det enda som inte har hänt är en sammanslagning med Marvels och DC:s superhjältar, men det är något som fansen ivrigt väntar på.

Superhjältar har också blivit en del av spelvärlden. Storfilmer brukar senare bli spel så fansen kan fortsätta att njuta av världen. Samma sak hände när Harry Potter-filmerna kom ut på marknaden. De första var av lite sämre kvalité men de blev bättre med tiden. Superhjältarna har också fått spel som bygger på deras historier och filmerna, en av de senaste är ett casinospel som bygger på nordisk mytologi och superhjälten Thor. Vi fick lära känna Asgård i Thor-filmerna och även i Avengers där Thor är en i gruppen, därför var det inte svårt att se varifrån de fått sin inspiration när NetEnt släppte spelautomaten Asgardian Stones. Om du redan har sett allt som finns i superhjältevärlden, kan du göra dig redo för ännu ett år av storslagna titlar. Här har du ett litet smakprov på framtida titlar:

  • Deadpool 2
  • Incredibles 2
  • Ant-Man and The Wasp
  • Aquaman
  • Venom
  • Alita: Battle Angel