Ta hjälp av en bostadsjurist

Tips | tisdag maj 31 2022 | Kommentarer inaktiverade för Ta hjälp av en bostadsjurist

Att köpa eller sälja bostad kan vara ett riktigt virrvarr av regler och lagar att tänka på. Många gånger är en mäklare inblandat och har koll på de vanligaste avtalen men ibland kan det vara bra att ta hjälp av en bostadsjurist om det finns oklarheter.

För det mesta köper vi eller säljer vår bostad ett par gånger under en livstid och då kan det vara svårt att ha koll på vilka regler som gäller. Följaktligen finns idag en del bostadsköp som gått igenom där papper och avtal senare visat sig vara ogiltiga.

Ofta beror dessa misstag på okunskap. Ibland kan det också vara strategiska drag av försäljare till exempel vid försäljning av nyproduktion, genom luddiga avtal har de lyckats komma undan ansvarsfrågan vid förseningar.

Vad du kan få hjälp med

Känns det osäkert inför bostadsköpet eller försäljningen så ta kontakt med en bostadsjurist. Bostadsjurister kan hjälpa dig med försäljning, uthyrning, förvaltning och renovering. På Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna har de lång erfarenhet av att hjälpa sina kunder med allt som rör bostadsjuridik. De har expertis inom alla områden vare sig det handlar om villor, bostadsrätter eller bostadsrättsförening. Så prova att ringa dem om du känner dig i behov av hjälp.