Sköt om din hud på bästa sätt

Inredning | tisdag maj 31 2022 | Kommentarer inaktiverade för Sköt om din hud på bästa sätt

Funderar du kring det bästa sättet att ta hand om din hud kommer nedan en liten guide med en komplett och balanserad hudvårdsrutin. Nedan kommer ett förslag på en enkel hudvårdsrutin som innehåller tre steg.

Rengör din hud

Till en början är rengöring av ansiktet grunden i din rutin. Rengöringsprodukten kan vara olika i konsistensen beroende på vad du föredrar. Framförallt fyller rengöringssteget en viktig funktion genom att ta bort smink, solskydd och gamla hudceller. Avslutningsvis är det viktigt att inte glömma att använda en mjuk och ren handduk efter rengöringen. 

Serum förebygger hudproblem

Fördelen med serum är att du har möjlighet att anpassa efter dina specifika behov. Det finns en mängd olika serum. En del serum motverkar finnar och andra återfuktar om du har torr hud. Ett annat alternativ är slutligen serum som är anti-age om du vill motverka rynkor.

Återfukta med en ansiktskräm

Det sista steget i denna enkla hudvårdsrutinen återfuktning. En ansiktskräm ska framförallt vara fuktgivande och vårda huden. Den verkar genom att kapsla in fukt och ingredienserna som finns i ditt serum. Det allra bästa är att ha en för dagen och även en för natten eftersom de verkar på olika sätt. Slutligen, glöm inte solkräm.