Matcha Latte – vad är det?

Tips | fredag april 15 2022 | Comments Off on Matcha Latte – vad är det?

Matcha är ett pulver som kommer från Japan. Pulvret består av malda gröna teblad. De gröna tebladen är fyllda med klorofyll och innehåller en stor mängd av koffein och teanin. Matcha pulver används som smaksättning i exempelvis nudlar, glass, kakor och kaffe. Matcha är inte bara gott, det är även bra för kroppen och sinnet.

Positiva hälsoeffekter

Matcha har många positiva effekter på din hälsa. Till exempel så gör teaninet i pulvret dig lugn och förbättrar ditt humör. Matcha stärker även ditt immunförsvar genom att den stimulerar produktionen av immunstärkande enzymer. Matcha innehåller vitamin C som minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och vitamin D som hjälper till att bygga upp skelettet.

En Matcha Latte är alltså en varm dryck med matchapulver. Du blandar pulvret med hett vatten och vispar så att konsistensen blir tjock. Sedan häller du bara i mjölk. Om du vill, kan du smaksätta din latte med agave eller honung. Att Matcha Latten har spridit sig över hela världen är inga konstigheter. Alla dess bra egenskaper och den goda smaken som kan användas i mycket, gör den till en superdryck. Läs mer här för att ta reda på mer om Matcha Latte.