Lyft makeupen med rätt redskap

Tips | onsdag juli 22 2020 | Comments Off on Lyft makeupen med rätt redskap

Tillsammans med kläder är makeup en viktig del av hur vi presenterar oss för omgivningen. Kanske speciellt för oss tjejer. Ofta har vi en vardagsmakeup som vi känner oss bekväma i och som fungerar bra för det dagliga livet. Till fest blir sminkningen lite starkare, exempelvis genom att addera ett färgglatt läppstift eller mer ögonskugga. Oavsett tillfälle bör din makeup vara anpassad efter din naturliga färgpalett.

En borste för varje tillfälle

Grundläggande för en lyckad makeup är att ha rätt typ av borstar, svampar och annat som behövs för att applicera den Bara då kan du åstadkomma bra vinklar och lagom täthet av produkt på huden. Många olika redskap finns idag att köpa online om du bara vet vad du är ute efter. Borstarna utgör ofta den största delen av din ”verktygslåda” för bland annat konturering, puder och krämig eyeliner.

Svampar och grundprodukter

Utöver borstar av olika slag blir svampar numera allt mer populära för att lägga makeup. Fördelen här är att de ofta är smidiga när du vill blanda olika produkter, som BB-kräm och rouge. För lite mer detaljrika delar kan de dock upplevas som klumpigare än en smal borste. Tänk även på att investera i en bra ögonfransböjare samt borste för fransar och bryn, gärna med tillhörande kam.