Lär dig att teckna och måla

Tips | torsdag maj 3 2018 | Comments Off on Lär dig att teckna och måla

En hobby som du kan göra överallt. Du kan rita på bussen, måla på åkern, teckna vid köksbordet eller skissa på lunchrasten. Att måla är ett av den mest anpassningsbara av kreativa hobbys.

Många tänker att de kommer aldrig att bli bra på att rita. Men få är duktig att rita från grunden, de som är duktiga har tränat i flera år och har ett genuint intresse för konsten. Du kan bli en av dem som målar egna tavlor eller börjar rita små serier.

Material

Det första du behöver är bra material. Köp färgade pennor, tuschpennor, akvarellfärg och ritpapper. Du behöver en bra uppsättning för att börja. Det går bra att lära sig grunden med bara en blyertspenna och ett suddgummi men det är inte lika roligt som när du blandar in färg och riktiga ritpennor.

Måla av

Bästa sättet att lära sig rita är att måla av saker. I början behöver det inte alls bli bra, rita av din hand eller ett föremål och undersök resultatet. Vad tycker du var svårast att rita? Är det djupet eller kanske skuggorna? Då vet du vart du ska börja. Måla samma sak flera gånger, du kommer att se en förbättring för varje gång. När du har kommit en bit i ditt målande kan du titta tillbaka på dina äldre teckningar och se dina framgångar.

Böcker och kurser

Det finns böcker på biblioteket som ger dig tips och tekniker för att förbättra ditt tecknande. Vänd dig till Medborgarskolan och sök efter målningskurser på kvällstid i din stad. Finns ingen kan du skriva till dem och berätta om ditt intresse, om fler har samma finns större chans att skolan försöker anordna en kurs.