Hälsosamma drycker

Tips | tisdag juni 2 2020 | Comments Off on Hälsosamma drycker

De flesta är nog medvetna om att vatten är en fantastisk dryck som vår kropp så väl behöver. Kanske det är så att vi dricker allt för lite vatten per dag. Dock så får vi i oss vatten på annat sätt men vi skulle nog behöva mer av den varan. Det finns massor med hälsosamma drycker som gör bra för våra kroppar. I denna artikel så kommer vi att ge er tips på dessa.

Hälsosam dryck

Varm dryck

Att det dricks mycket te i Kina det vet vi. För 6000 år sedan så upptäcktes te i Kina men då så drack man det inte utan man åt det som en grönsak ungefär. Det skulle gå ungefär 1500 år innan man började dricka det som en dryck. Idag så vet vi effekterna av te som lugnande och något man gärna dricker i många länder. England kanske det land som är mest känd för sitt tedrickande. Matcha är en dryck från Kina som gjort sig känt även i Sverige. Det görs på gröna teblad från Kina men skiljer sig i framställningsprocessen som gör att näringsämnen och dess effekter på vår hälsa är helt annorlunda än vad vanligt te är.

Kall dryck

Sommartid så behöver vi kall dryck för att svalka oss och få ner vår kroppstemperatur. Vatten är i särklass den bästa drycken för en törstig strupe. Vi har förmånen att ha bar vatten i vårt avlånga land och kan dricka det direkt i från kranen. Tillsätt isbitar så får du en väl kyld god dryck. Drycker med tillsatt socker är inte något som vi bör dricka för mycket av och det finns drycker som vi helt borde avstå ifrån. Det finns dock nytta alternativ där vi får i oss ämnen som är bra för oss samtidigt som drycken svalkar oss.