Fixa eget till bröllopet

Tips | måndag april 9 2018 | Comments Off on Fixa eget till bröllopet

Ett bröllop är en av de lyckligaste dagarna i ens liv men det kan också bli oansenligt dyrt. Du kan dra ned på kostnaderna om du är villig att kompromissa om en del dekorationer och försöka göra en del saker själv.

Saker du kan göra själv:

  • Köp en lite billigare klänning – du kan till och med hyra en klänning eller köpa en på second hand. Klänningen är viktig för många, men den kan kosta hur mycket som helst. Sedan finns det budgetalternativ där du kan få en uppsydd klänning till en vettigt pris.
  • Skapa dekorationer till borden – om du är villig att strunta i floristen kan du spara in tusenlappar. Du kan så egna blommor att skörda till borden, eller så frågar du en snäll bonde om du får plocka blommor på hens åker. Lingonris och kvistar kan också fungera.
  • Maten – här kan dina föräldrar och svärföräldrar rycka in och starta ett storkok. Det går att skapa jättegoda grytor, pajer och gratänger som du kan laga i stora mängder på en gång. Du slipper den dyra cateringavgiften och får äta hemlagad mat.

Saker du borde betala för:

  • Fotografen – et är svårt att ta bra bilder, att hitta rätt vinkel och ljus. Du eller dina gäster har inte tid att lägga ned på att vinklar och liknande, ni vill dansa och fira! Kosta på er pengarna att få en riktigt bra fotograf. Du behöver bara söka på Google för att hitta flera bra alternativ. Om du bor på västkusten söker du bara efter en bröllopsfotograf i Göteborg och kan undersöka deras portfolio innan du bestämmer vem du ska kontakta.
  • Lokal – ska du ha många gäster är det bättre att hyra en lokal än att samlas hemma hos dig eller någon släkting. En lokal har plats för de som vill sitta och de som vill dansa. Du slipper också vakna upp i ett hem som har vänts uppochner och behöver helstädas. Betala avgiften för att slippa städa själv. Ingen ska behöva kliva upp supertidigt dagen efter sitt bröllop för att städa.