En längtan efter egna barn

Tips | fredag mars 19 2021 | Comments Off on En längtan efter egna barn

Det kan mycket väl vara så att du har prioriterat din karriär och väntat med att skaffa barn. Nu kanske en längtan efter egna barn börja krypa allt närmare och du känner att du är redo att ta detta stora steg i livet. Som du säkert vet så finns det inga garantier när man ska försöka bli med barn, men helt klart så gäller det att försöka om man väl bestämt sig.

Det kan vara en utmaning att försöka att bli gravid. Det finns så klart ett par saker som ni behöver fokusera på under tiden ni försöker att skaffa er barn. Det kan vara bara att lägga om kostvanor för att förbättra chanserna. Om du röker så kan det vara en bidragande orsak till att det blir svårare för att bli med barn. Det kan vara en fördel att sluta med rökningen, för om du blir gravid så måste du ändå sluta med detta.

Alkohol och övervikt kan också vara något som bidrar till att det blir svårare. Försök att gå ner i vikt och nyttja mindre mängder alkohol under perioden som ni försöker bli gravida. Detta gäller båda parterna. Man som kvinna. Mannens spermier kan vara av sämre kvalitet om du är överviktig. Så det är bara att sätta igång en hälsokur tillsammans. Träna och ät en varierad bra och hälsosam kost som gör att ni tappar några kilon kan vara angörande för om ni blir gravid eller inte.