Att renovera sitt kök eller badrum

Tips | fredag september 20 2019 | Comments Off on Att renovera sitt kök eller badrum

En renovering kan vara rolig och spännande, men det finns mycket att tänka på för den som vill renovera sitt kök eller badrum. Dels ska man bestämma hur vattenrören ska gå och vilka möbler man ska ha, men det är minst lika viktigt att välja ett snyggt kakel som passar in i hemmet. Kaklet kommer trots allt att pryda rummets väggar och det är viktigt att det matchar med inredning samt att det är praktiskt och lätt att sköta om. Nedan hittar du några hjälpsamma tips på vad du bör tänka på innan du sätter igång med renoveringen för bästa resultat.

Planera noggrant

Det första, och viktigaste av allt, är att planera renoveringen noggrant. Att renovera badrum och kök är kostsamt, så slarva inte med planeringen. Gör du det kommer du garanterat att ångra dig i efterhand. Skapa en lista på dina prioriteringar och utgå ifrån denna inför planeringen. Du bör även fundera närmare på din budget. Redan innan du sätter igång med renoveringen bör du sätta upp en budget och försöka hålla dig inom den. Tänk på att ta hänsyn till både produkt- och arbetskostnad i budgeten. Kakel skiljer sig en hel del i pris, så räkna ut hur mycket du behöver och jämför noggrant.

Typ av kakel

Att välja kakel är inte så lätt som det låter – idag finns det mängder av varianter att välja mellan. Inte nog med att kakel kommer i mängder av olika färger, det kommer även i olika strukturer och storlekar. I små badrum och kök är mindre kakelplattor att föredra eftersom det får rummet att se större ut. Större plattor passar istället bättre i större rum. Se till att kaklet motsvarar de önskningar du har på rummets atmosfär. Matt kakel kan till exempel skapa ett mjukare intryck. Naturfärger, till exempel beige och grå, är extra populära just nu. Välj kakel med omsorg för att inte ångra dig i slutändan.